MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , , , , , » ECZEMA PENYAKIT KULIT GATAL TIDAK BOLEH DIRAWAT

ECZEMA PENYAKIT KULIT GATAL TIDAK BOLEH DIRAWAT

Written By Hana Azleen on Tuesday, 15 April 2014 | 11:00

Assallammualaikum

Tajuk atas tuh mesti buat semua org gerun kan. Boleh dikatakan 1 daripada 5 orang akan pulih penyakit Eczema ni tapi makan masa. Jangan putus ikhtiar.

Berita gembira yang saya terima ni adalah dari adik saya sendiri. Bertahun lamanya die menghidap penyakit gatal kulit (doktor kate Eczema), alhamdulillah sekarang hampir pulih dan sangat berpuas hati dengan keadaan kulit sekarang ni. Syukur yang amat!

Siapa sangka mamat hensem ni ada penyakit gatal kulit yang sangat serius. Memang kesian tgk die.

Cam mamat korea kan? Adik bongsu saya ni



Apa itu Eczema?

Eczema ialah sejenis penyakit atau masalah kulit yang biasa ditemui, di mana kulit menjadi tersangat gatal dan meruam. Dikatakan eczema dan kulit alergik adalah penyakit kulit warisan, dan sesetengah eczema disertai dengan masalah asthma.

Perkataan eczema nampaknya tidak asing lagi kerana banyak orang yang menghadapi masalah ini. Eczema biasanya terdapat di muka, tangan, lengan, lutut, peha, betis dan kaki serta di beberapa bahagian tubuh yang lain. Pada bayi, eczema selalu terdapat di muka dan bahagian badan yang lain dalam bentuk tompok-tompok merah. Kawasan yang terkena eczema kelihatan sangat kering, menebal atau bersisik. Bagi mereka yang berkulit cerah atau putih, kawasan eczema ini pada mulanya kelihatan kemerah-merahan dan kemudiannya bertukar warna menjadi coklat terutamanya apabila ia selalu digaru dan terdedah kepada infeksi kuman. Oleh itu, cuba elakkan daripada menggaru dengan kuat sehingga luka atau berdarah. Eczema yang teruk memang kelihatan hodoh dan menjijikkan.

Penyebab sebenar eczema tidak diketahui tetapi ia dikaitkan dengan tindakan overaktif (terlampau) sistem imuniti badan kepada sebarang benda/keadaan yang menyebabkan eczema atau kulit gatal, seperti bersentuh dengan kain yang kasar yang menyebabkan kulit gatal, persekitaran yang terlalu panas atau terlalu sejuk, terdedah kepada beberapa produk kegunaan di rumah (i.e. sesetengah sabun membasuh kain atau pembersih rumah lain yang mengandungi bahan kimia yang kuat).


Sebelum menggunakan GLA Complex

Selepas menggunakan GLA Complex

TERKINI! GLA Complex dah masuk botol ke-2

Teruja kan tengok perubahan kulit adik saya nih? GLA Complex memang membantu sangat.



Jom tengok manfaat utama GLA Complex:



1) Memelihara kesihatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. 

Fungsi borage :
- merawat ulser
- mengeluarkan virus
- melegakan kelesuan
- membersihkan kahak 
- meringankan kebas urat saraf 
- meningkatkan stamina

2) Mengawal hormon estrogen dan testosteron.

GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita yang mana prostaglandin ini melegakan simptom PMS (simptom pra-haid) seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan rasa sakit pada payudara.

3) Meningkatkan kesuburan pada wanita

GLA mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama bagi meningkatkan kesuburan. 
GLA juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. 
Selain itu, GLA complex membantu tubuh menghasilkan sejenis mukus yang dipanggil ‘cecair kesuburan’ di dalam rahim. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk telur dan sperma untuk terus hidup hingga 5 hari. 
GLA juga memperbetulkan dan memperbaiki keadaan haid yang tidak teratur jika diambil secara konsisten setiap hari.

4) Melambatkan menopause (putus haid)

Memperbaiki keadaan menopaus seperti berpeluh-peluh , insomnia, dada berdebar-debar, ketidakhadaman, depresi dan rasa cepat marah. Pengambilan GLA jangka panjang juga mampu melambatkan proses penuaan, mengetatkan uterus dan menjadikan kulit kelihatan kulit lebih muda.

5) Mencantikkan kulit

Memperbaiki inflamasi kulit seperti ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, fungus dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

6) Mencantikkan rambut

Memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

7) Pelangsingan 

Merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tona pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik.

8) Menentang kanser

GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

9) Menghalang komplikasi diabetes

Merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh paras gula dalam darah yang tinggi.

8) Menghalang tekanan darah tinggi

Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, mengembangkan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti Arteriosklerosis (pengerasan arteri - dinding arteri menjadi keras dan kurang lentur kerana bahan lemak terkumpul dibawah lapisan sebelah dalam dari dinding arteri) dan myocardial infarction (blood clot - salur darah tersumbat lantas menghalang pengaliran darah pada otot jantung).

9) Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.

10) Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD)

Terbukti secara klinikal bahawa minyak ikan GLA memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.


10 manfaat utama GLA yang sangat best kan.. saya pun nk start makan GLA ni untuk mudah mengandung. Insyaallah. Kita ikhtiar. sama dengan kes adik saya ni, pelbagai ikhtiar adik, mak, abah buat. Syukur.

Kesan parut mungkin masih ada, saya suggestkan adik untuk ambil Zinc Complex (Zinc membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kuku, kulit dan organ) & ESP (merangsang pembetukan sel) pulak lepas ni. Kebetulan adik dah start cuti sem so senang sikit nak pantau.

antara testimoni fungsi zinc & esp boleh singgah blog Ummi Irdina


Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.


untuk order/keterangan lanjut boleh hubungi Hana:
sms|whatsapp : 012-2365414
emel| hanna.azleen@gmail.com
fb| HANA AZLEEN AMIRUDDIN

10 comments:

  1. Macam muka hero my Girl. ALHAMDULILLAH, dah pulih dari kegatalan serius.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh..kembang kempis la adik sy bile kena puji nih.. Alhamdulillah

      Delete
  2. Perkongsian yg sgt bermanfaat. Tq admin. 😊

    ReplyDelete
  3. Salam saya nak tanya ya, bagaimana pula dgn keadaan sy sebab rasanya sy tak sama pnyakit dgn adik akk. sy ada rasa sy mmpunyai kegatalan yg teruk juga tapi hanya bila wktu period akan rasa kgtalan dan naik ruam smpai merah dan skrg sudah jd bekas dibadan. amat teruk dan sgt teruk. sy tiada keyakinan diri.. bntu sy :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba medic serum by renoskin utk pudarkn bekas2 parut trsebut...bole tgk bukti di fb rossa lieza...tq

      Delete
  4. Anda memiliki masalah kulit? bingung harus konsultasi dengan dokter? Silahkan konsultasi di Website dokterkulitdhelya.com

    Anda ingin tampil lebih cantik tanpa masalah di kulit wajah? kunjungi dokter kulit dhelya widasmara di Malang. Informasi buka website dokterkulithelya.com

    Ingin baca artikel seputar kecantikan kulit? atau tanya jawab seputar kesehatan? Buka dokterkulitdhelya.com

    ReplyDelete
  5. Dijual cepat, ruko lokasi sangat strategis area Malang Kota. Harga nego. Bagus untuk investasi, digunakan untuk bisnis, ataupun dikontrakkan. Silakan Hubungi 083834375641. Buruan sebelum keduluan pembeli lain...

    ReplyDelete
  6. blog yang amat bagus dan penuh dengan infomasi .kami ingin menolong anda dalam menberi rawatan penyakit kulit ini . bersama kita menceah masalah kulit ini .

    kami juga menberi rawatan penyakit kulit seperti ini dengan menberi herba - herba cina yang baik dan halal untuk mengubati penyakit kulit ini untuk maklumat sila hubungi +60124520077 / email wmcphysiotherapy@gmail.com ataupun melawat kami di www.newhopemedic.com

    ReplyDelete
  7. saya punya ipar lebih dari kayap,satu badan siap tglkan kesan hitam,mcm mana nak ubat ya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba dgn medic serum by renoskin...produk 100% semulajadi, tiada bhn kimia...kta boleh cuba pelbagai ikhtiar,tp kuasa pemulihan di tangan Allah...boleh lihat bukti di fb rossa lieza...

      Delete

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414